Cubigo is genomineerd voor de Voka Limburg Innovatie Award 2019


Main Image

Cubigo is genomineerd voor de Voka Limburg Innovatie Award 2019

By Robert Winters | 6 november 2019 | News

Voka – Kamer van Koophandel Limburg nomineert vier ondernemingen die zullen meedingen naar de Limburgse Innovatie Award. De vakjury selecteerde de dossiers van Turbulent, Cooperio, Cubigo en Futech op basis van het innovatieve karakter en de economische impact. “Met de nominaties en prijsuitreiking willen we het belang van innovatie onderstrepen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. De winnaar wordt op 21 november gekozen tijdens het evenement ‘Zigzag 2029’.

Trots op innovatie vanuit Limburg

De 12e editie van de Limburgse Innovatie Awards kondigt zich weer veelbelovendaan. Uit meer dan 35 innovatiedossiers selecteerde een vakjury onder leiding vangouverneur Herman Reynders vier genomineerden. “Aan de jurytafel overviel mij een gevoel van trots. Wat al deze bedrijven proberen én presteren, verdient erg veel respect. Ze zoeken naar manieren om niet alleen product en dienstverlening te verbeteren, maar ook de wereld rondom hen”, vertelt de gouverneur.

Vier genomineerden

De vier genomineerden zijn Cubigo, Turbulent, Cooperio en Futech. Cubigo is het eerste geïntegreerde cloud-platform voor woonzorgcentra die actief zijn met assistentiewoningen, zorgappartementen of rusthuizen. Turbulent ontwikkelde een unieke waterkrachtcentrale, Cooperio is verdeler van innovatieve dak- en gevelsystemen, en Futech is installateur en ingenieursbureau voor zonnepanelen.

Eén van deze vier bedrijven zal in de voetsporen treden van FibriCheck, dat vorig jaar de award won voor haar applicatie die hartritmestoornissen detecteert. De bekendmaking vindt plaats op 21 novembertijdens ‘Zigzag naar 2029’. "De Limburgse Innovatie Award is ons uithangbord om ook andere ondernemingen aan te moedigen om de noodzakelijke stap te zetten."

Zigzag naar 2029

Is jouw bedrijf klaar voor 2029? Tijdens ZigZag katapulterenwe je naar de toekomst en ontdekken we hoe leiderschap in veranderendedigitale tijden deonderneming van morgen zal vormgeven. Deze inspirerende themadag in Expo Hasselt programmeert Ramon Vullings als internationale keynote-spreker en organiseert vier interessante workshops samen met VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Meer info op https://www.voka.be/limburg/zigzag